Voorwaarden

Wil je een konijn of cavia bij ons adopteren dan stellen wij wel een paar voorwaarden, want we willen natuurlijk dat de dieren het goed krijgen. Veel dieren komen vaak al uit een vreselijke situatie en het moet te allen tijde voorkomen worden dat ze daar weer in terecht komen.

Voorwaarden konijn of cavia adopteren bij Opvang Pruttel:

  • Konijnen hebben een ruim verblijf nodig van minimaal 2m2 per konijn (afhankelijk van de grootte van de konijnen natuurlijk), met daarin een schuilhok en speelmogelijkheden.
  • Konijnen zijn groepsdieren en leven het liefst samen met 1 of meer soortgenoten. Ze worden dus nooit alleen geplaatst, maar altijd bij of met een ander konijn. De combinatie (gecastreerde) ram/voedster is meestal de beste.
  • Ook cavia’s hebben ruimte nodig, een ruime kooi van minimaal 1.20×0.60m is echt een must. Dit is de minimale maat voor 2 cavia’s, maar hoe groter hoe beter uiteraard!
  • Cavia’s zijn, net als konijnen, groepsdieren en worden in principe nooit alleen uitgeplaatst, maar altijd met of bij 1 of meer soortgenootjes.
  • Alle mannetjes (rammen en beren) worden bij ons gecastreerd. Voedsters/zeugjes worden alleen uitgeplaatst bij gecastreerde rammen/beren.
  • Wij hebben natuurlijk onze kosten aan de castraties, inentingen, voeding, enz, dus daarom vragen we een bijdrage voor de dieren die geplaatst worden.

Kunt u zich vinden in bovenstaande voorwaarden kijk dan snel bij onze opvang cavia’s en opvang konijnen die op zoek zijn naar een nieuw huisje!